Zwijsen College officieel een gezonde school

Zwijsen College officieel een gezonde school

Geplaatst op: donderdag 10 december 2020

Het Zwijsen College heeft onlangs het vignet Gezonde School ontvangen. Daarmee laten we zien dat er op alle fronten voldaan wordt aan de kwaliteitscriteria van Gezonde School, het Voedingscentrum en de GGD.

Eerder ontvingen we al de Gouden Kantineschaal, omdat het aanbod van onze cateraar Markies voor het overgrote deel gezond is. We zijn uiteraard trots op dit behaalde resultaat!

“Werken aan gezondheid op school loont”, geeft locatiedirecteur Birgit van Veghel aan. “Het draagt bij aan betere schoolprestaties, minder schooluitval en een gezondere leefstijl. Zo zorgt onze school voor actieve en gezonde leerlingen, een veilige schoolomgeving en een fris klimaat. We investeren graag in de persoonlijke en sociale ontwikkeling van onze leerlingen!”

Programma Leefstijl
In de eerste klas volgen de leerlingen een half jaar lang het programma Leefstijl. Tijdens de lessen wordt onder andere aandacht besteed aan gezonde voeding, voldoende beweging, hygiëne, puberteit, roken en alcoholgebruik. De training Rots en Water maakt ook onderdeel uit van het programma. Daarmee zorgt het Zwijsen voor een zachte landing en een veilig klassenklimaat.

Maar ook in de twee klas is er volop aandacht voor een gezonde leefstijl. Met materiaal van het Voedingscentrum wordt ingezoomd op ‘Weet wat je eet’. Tijdens het onderdeel B-fit verzorgen de gymleraren een les over conditie, sporten en hartslag. Bij het vak biologie is er aandacht voor gezonde producten en - als er tijdens de les wordt gekookt - dan gezond!

Trots
Directeur Birgit van Veghel is trots op haar Gezonde School. “Vanaf nu hangt het vignet op de gevel. Zo kunnen leerlingen, ouders en medewerkers zien dat we dit thema op orde hebben!” Gezonde School is een samenwerking tussen diverse landelijke organisaties. Kijk voor meer informatie op www.gezondeschool.nl.