Kennismaken

Maak jij volgend schooljaar de overstap naar de middelbare school? Kom dan kennismaken op het Zwijsen! We organiseren verschillende activiteiten om kennis te komen maken. 

Voorlichtingsavonden

Op dinsdag 19 november 2024 en donderdag 21 november 2024 vinden de voorlichtingsavonden op het Zwijsen College plaats! Je ouders krijgen uitleg over onze school en ons aanbod en jij volgt een aantal toffe minilesjes, zoals Engels, Gym of Scheikunde. Uitnodiging voor de voorlichtingsavonden ontvang je via je basisschool. Een aanmeldlink zal t.z.t. ook op onze website komen!

VIP Rondleidingen

Zit je in groep 8 en wil je bij het Zwijsen College komen kijken? Meld je dan aan voor een VIP rondleiding! De VIP rondleidingen vinden van december 2024 t/m maart 2025 twee keer per week plaats. Samen met je ouder(s) word je door een enthousiaste mentor of leraar uit de onderbouw rondgeleid door onze mooie school. De groep bestaat maximaal uit tien groep 8 leerlingen (met een ouder). Op die manier krijgen jullie in een kleine groep en op een persoonlijke manier een goede indruk van onze school. We starten met een korte inleiding in een leslokaal, vervolgens lopen we door het schoolgebouw en krijgen jullie informatie over hoe het werkt op een middelbare school. Tijdens en na de VIP rondleiding is er uiteraard de mogelijkheid om vragen te stellen. Inschrijven voor de VIP rondleidingen kan vanaf eind november 2024 via onze website.

Open Dag

Benieuwd hoe jouw Zwijsen er uit kan zien? Kom naar onze Open Dag op zaterdag 8 februari 2025 van 10.00 tot 14.00 uur, Prins Willem Alexander Sportpark 15 in Veghel. Kom tijdens de Open Dag de sfeer proeven bij het Zwijsen College. Ontmoet onze leraren, laat je rondleiden door één van onze leerlingen of leraren, doe de speurtocht met de Open Dag App of loop zelf de route die we hebben uitgestippeld in ons mooie en kleurrijke schoolgebouw. Op die manier maak je kennis met alle vakken en studierichtingen en kun je uiteraard al je vragen stellen. Er zijn allerlei leuke activiteiten te beleven: je kunt bijvoorbeeld klimmen bij gym, experimenteren bij natuurkunde, proefjes doen bij scheikunde, door de microscoop kijken bij biologie, robots besturen, een aardrijkskunde of geschiedenis spel spelen en een quiz doen bij een van de talen. Het is teveel om op te noemen! Iedereen is welkom op onze Open Dag! Je hoeft je hier niet voor aan te melden.

Aanmelden

Yes! Je gaat je aanmelden bij het Zwijsen College! Van 17 maart 2025 tot en met 31 maart 2025 kun je je digitaal aanmelden (is ook nog mogelijk na 31 maart). Je vult dan een digitaal formulier in en beantwoord alle vragen. 

Vervolgens kom je op 25, 26 of 27 maart 2025 naar school om je aanmelding definitief te maken, dat noemen we de persoonlijke aanmelding. Op 25 en 27 maart is dat tussen 18.30 en 20.30 uur, op 26 maart tussen 16.00-17.00 uur.

Uiterlijk 2 juni sturen we het toelatingsbericht.

Kennismakingsmiddag nieuwe brugklassers

Op 18 juni 2025 om 14.30 uur vindt de kennismakingsmiddag voor nieuwe brugklassers plaats. Je maakt dan kennis met je mentor en je nieuwe klasgenoten. Je krijgt ook meer informatie over het komende schooljaar. Nu ben je helemaal klaar voor de start op het Zwijsen College!