Je eigen computer

Je eigen Chromebook op het Zwijsen College

Digitale geletterdheid en mediawijsheid zijn belangrijke 21ste eeuwse vaardigheden. Vaardig zijn op de computer wordt steeds belangrijker. Vandaar dat het Zwijsen College werkt met Chromebooks voor alle leerlingen.

Het Chromebook wordt o.a. gebruikt voor digitale werkboeken, voor het opzoeken van informatie, voor het maken van opdrachten, presentaties, huiswerk en toetsen en voor de e-mail. Natuurlijk werken we op het Zwijsen College ook gewoon vanuit boeken. De combinatie van beide werelden zorgt voor meer uitdaging en afwisseling. We noemen dat blended learning.

Een Chromebook kan door u als ouder gehuurd of gekocht worden via The RentCompany. Het overgrote deel van onze ouders kiest voor deze optie. Een andere optie is dat u zelf een Chromebook aanschaft.

Alle informatie op een rijtje

In een uitgebreid nieuwsartikel op onze website hebben we alle informatie overzichtelijk op een rijtje gezet. In het artikel gaan we in op het huren of kopen van een chromebook, de bestelprocedure en -code, de tegemoetkomingsregeling van de gemeente en antwoorden op veelgestelde vragen.