Zwijsen College en Fioretti College overhandigen cheque aan ONS Welzijn voor activiteiten met Oekraïense vluchtelingen

Zwijsen College en Fioretti College overhandigen cheque aan ONS Welzijn voor activiteiten met Oekraïense vluchtelingen

Geplaatst op: woensdag 22 maart 2023

Op vrijdag 17 maart overhandigden Jan van Grunsven namens het Fioretti College en Juliën Koog namens het Zwijsen College een cheque van maar liefst € 3758,20 aan Janneke de Schutter, directeur van ONS Welzijn.

Op beide scholen zijn er afgelopen jaar door zowel leerlingen als leraren diverse inzamelingsacties gehouden. Leerlingen hebben onder andere een sponsorloop, bingo avond en schoolfeest georganiseerd. Daarnaast heeft er ook een algemene inzamelingsactie plaats gevonden, waarbij medewerkers, ouders en leerlingen geld konden doneren. Van daaruit ontstonden er ook weer mooie kleine initiatieven. Goed om te zien dat iedereen zo betrokken was en dat leerlingen, ouders en medewerkers zich hebben ingezet om deze mensen te steunen.

Veel Oekraïense vluchtelingen zijn opgevangen in gemeente de Meierijstad. Vanwege de grote toestroom destijds hebben we ook tijdelijk onderwijs gegeven aan een klas met Oekraïense leerlingen.

Uiteindelijk is er een bedrag van € 3758,20 opgehaald. Dit is gedoneerd aan ONS Welzijn t.b.v. activiteiten met Oekraïense vluchtelingen en afgelopen vrijdag vond de officiële overhandiging van de cheque plaats. Van deze donatie zijn de Oekraïners onlangs een dagje naar de Efteling geweest en er staan nog een aantal activiteiten samen met jongerencentrum Kluis op de planning.