Zwijsen College als Prakijkvoorbeeld

Zwijsen College als Prakijkvoorbeeld

Geplaatst op: dinsdag 23 januari 2024

Met veel belangstelling volgen middelbare scholen uit de regio de ontwikkelingen rondom Havo P(raktijk) op het Zwijsen College. Afgelopen vrijdag werd dit programma, waarbij leerlingen de kans krijgen om theorie en praktijk te verbinden, breed gedeeld met geïnteresseerde scholen tijdens een interactieve informatiemiddag.

De denkende doeners op de Havo hebben meer behoefte aan een praktisch vak, waarbij er buiten het klaslokaal kennis en ervaring wordt opgedaan. Dit nieuwe motiverende examenvak Havo P is bij het Zwijsen College volop in ontwikkeling, waarbij gekozen kan worden tussen Havo P Maatschappelijk en Havo P Technologie. Praktijkopdrachten, gastlessen en stages vormen daarbij een wezenlijk onderdeel en samenwerking met maatschappelijke instanties en bedrijven is cruciaal.

 

Elke week een verzoek om te komen kijken

Omdat dit thema natuurlijk op meerdere middelbare scholen leeft, ontvangt het Zwijsen College zeer regelmatig verzoeken van collega's om een kijkje te nemen bij Havo P. Om dit te stroomlijnen en meer samen te werken werd op het Zwijsen College een actieve informatiemiddag georganiseerd waaraan 15 scholen deelnamen. Hierbij kwamen ze niet alleen informatie halen, maar wisselden ook ideeën en ervaringen uit.

Passie voor toekomstbestendig onderwijs

Mooi was het om te zien hoeveel passie er leeft om het onderwijs mee te laten groeien met de veranderende maatschappij en jeugd. Het besef dat samenwerking met het bedrijfsleven en de wereld om ons heen onontbeerlijk is, is bij iedereen doorgedrongen. Het Zwijsen College is trots hier een voortrekkersrol in te mogen vervullen.

Wilt u een inspirerende havist een stageplek bieden? Stuur een mail naar havop@voveghel.nl