Zelftesten voor onze leerlingen

Zelftesten voor onze leerlingen

Geplaatst op: woensdag 26 mei 2021

Een zelftest is bedoeld om snel te zien of iemand besmet is met het coronavirus. Door preventief te testen, kunnen we besmettingen bij leerlingen en personeel al opsporen als iemand (nog) geen klachten heeft.

In de week van 24 mei krijgt uw kind zelftesten mee naar huis om zichzelf tweemaal per week preventief (zonder dat er klachten zijn) te testen op het coronavirus. Iemand die positief test, blijft thuis. 

Door alle leerlingen en medewerkers de mogelijkheid te geven om zichzelf tot aan de zomervakantie tweemaal per week thuis preventief te testen, kunnen we het aantal besmettingen op school zoveel mogelijk voorkomen. Zo kunnen we er samen voor zorgen dat het onderwijs op school zoveel mogelijk door kan gaan en we eerder naar een situatie kunnen waarin leerlingen weer een volledige schoolweek krijgen.

Het gebruik van de zelftest is extra, naast alle maatregelen die al gelden op school, zoals handen wassen, afstand houden en het gebruik van mondkapjes. Meedoen aan een zelftest is altijd vrijwillig. Maakt uw kind geen gebruik van een zelftest? Dat heeft geen gevolgen, uw kind mag gewoon naar school.