Zelftesten na terugkeer uit vakantiegebied

Zelftesten na terugkeer uit vakantiegebied

Geplaatst op: woensdag 07 juli 2021

Helaas hebben we wereldwijd te maken met nieuw virusvarianten. Sommige vakantiegangers dragen deze variant bij zich na terugkeer uit vakantiegebieden. Het RIVM geeft daarom een duidelijk advies.

Het instituut adviseert om bij terugkeer van een buitenlandse vakantie een zelftest te gebruiken. Onze leerlingen ontvangen tot aan de zomervakantie wekelijks twee zelftesten. Bij de uitreiking van het rapport krijgen zij vier zelftesten mee naar huis. Wij vragen onze leerlingen dringend om een dag voor de start van het nieuwe schooljaar een zelftest af te nemen. Vriendelijk verzoek aan de ouders om dit te stimuleren. Hiermee hopen we mogelijke uitval voor iedereen te voorkomen. Klik hier om de flyer van het ministerie te bekijken.

Maatregelen ook na de vakantie?
Op dit moment is niet duidelijk of voor de scholen ook in het nieuwe schooljaar maatregelen geformuleerd worden. Medio augustus krijgen wij meer informatie vanuit het ministerie en hebben wij antwoorden op vragen als: Moeten we in het nieuwe schooljaar ook mondkapjes dragen bij verplaatsingen in de schoolgebouwen? Geldt in het nieuwe schooljaar nog steeds 1,5 meter afstand tussen medewerkers onderling en tussen medewerkers en leerlingen? Wij houden u op de hoogte!