Ze zitten pas in 5-vwo, maar doen toch al eindexamen Engels.

Ze zitten pas in 5-vwo, maar doen toch al eindexamen Engels.

Geplaatst op: donderdag 19 mei 2022

Twintig 5-vwo leerlingen zien het als een voordeel en buigen zich al over het eindexamen Engels: ,,Als ik het haal, geeft dat volgend jaar rust."

In 2014 kondigde wij als eerste middelbare school in Nederland aan dat we ‘Fast Lane vwo’ gingen aanbieden. Leerlingen kunnen dan versneld eindexamen in vakken doen. Wie zaait, zal oogsten. Tijdens deze examenperiode ronden de eerste lichtingen leerlingen die de versnelde vwo-trajecten volgen, hun examens af. De grootste groep leerlingen doet nu examen Engels, maar ook in andere vakken doen scholieren versneld examen. 

Ondanks de langdurige coronaperikelen, die we naar omstandigheden goed hebben weten te doorstaan, is het leerlingen als Mees en Jacques gelukt om zich dus al in vijf jaar klaar te stomen voor het eindexamen Engels. ,,Dat hebben we mede te danken aan de goede begeleiding van onze docenten Twan van de Wetering en Vince Klösters, die het pad prima voor ons hebben uitgestippeld. Het afgelopen jaar deden we tijdens de lessen Engels gewoon mee met de zesde klas, de lessen in de vijfde mochten we dus overslaan.” Om zo goed mogelijk op het examen voorbereid te zijn, hebben de leerlingen een groot aantal Engelse boeken gelezen waarvan ze vervolgens verslagen moesten maken.