Voorleesfuncties voor leerlingen

Voorleesfuncties voor leerlingen

Geplaatst op: donderdag 24 september 2020

Soms kan het handig zijn om teksten te laten voorlezen. Bijvoorbeeld als je dyslexie hebt, slechtziend bent of een tekst niet alleen wilt lezen, maar ook horen. In dit artikel beschrijven we kort een aantal mogelijkheden.

In Word online op je chromebook zit een handige voorleesfunctie. Wil je die functie gebruiken, bekijk dan eens het instructiefilmpje.

Claroread is het programma dat we op school gebruiken om teksten voor te lezen. Op school kunnen de Remedial Teachers helpen om een gratis versie te installeren van dit programma.

Sinds kort is er ook de app LEX, die schoolboeken voorleest. Leerboeken, werkboeken, handboeken en proefexamens, het is allemaal beschikbaar. Het gaat om precies dezelfde stof als in de gedrukte schoolboeken. Klik hier voor meer informatie.

Je kunt de gratis app installeren op je smartphone, tablet of chromebook. Maak eens een gastaccount aan om een paar proefboeken te beluisteren. Als de app je bevalt, kun je een persoonlijke account aanmaken. Je kunt de boeken streamen of downloaden. Ze zijn dus direct beschikbaar. De makers van de app hebben geen winstoogmerk en daarom is de app gratis.

Natuurlijk zijn er nog veel meer voorleesprogramma's en -apps.