Uitstekende resultaten bij FTC Benelux Championship

Uitstekende resultaten bij FTC Benelux Championship

Geplaatst op: donderdag 30 maart 2023

Onlangs heeft op het Sint-Lucas in Eindhoven de FTC Benelux Championship plaatsgevonden. De 28 FTC-teams die na de diverse League Meets in de Benelux als hoogste uit de ranking kwamen, waren gekwalificeerd voor deze wedstrijd. Door het harde werk hadden beide FTC-teams van het Zwijsen College zich voor deze wedstrijd weten te kwalificeren!

Na een ochtend vol masterclasses, jurypresentaties, last-minute verbeteringen en oefenen, werd het na de lunch tijd voor de kwalificatiewedstrijden. Hierbij heeft team Queen Bee een mooie 16de plek weten te bemachtigen. Team Beyond Reach wist zelfs als 6de uit de bus te komen en kreeg daarmee de kans om na het avondeten de finalerondes in te gaan. Een kans die ze niet hebben laten liggen! In de finalerondes hebben ze zo hard gestreden, dat ze in de finale terecht kwamen! Deze hebben ze uiteindelijk niet gewonnen, maar met een 2de plaats in de finalerondes en een 2de plaats voor de Innovate Award, zijn we trots en voldaan huiswaarts gekeerd.  

   

FTC staat voor FIRST Tech Challenge en is een internationale robotwedstrijd voor leerlingen van 12 tot 18 jaar. Deze leerlingen gaan gedurende een half jaar aan de slag met het ontwerpen, bouwen, programmeren en besturen van een robot van 45cm × 45cm × 45cm. Deze robot wordt vervolgens gebruikt tijdens diverse wedstrijden (League Meets), waarmee leerlingen zich kunnen kwalificeren voor de FTC Benelux Championship. FTC is het de grote broer van de FIRST Lego League (FLL) en het kleine broertje van de FIRST Robotics Competition (FRC). Het Zwijsen College geeft vwo-leerlingen in de onderbouw de mogelijkheid om mee te doen aan de FLL en FTC. In de bovenbouw kunnen alle  geïnteresseerde en gemotiveerde (havo- én vwo-)leerlingen aansluiten bij FRC-team Team Rembrandts.