TrotZ op Daniël van Uden

TrotZ op Daniël van Uden

Geplaatst op: maandag 13 januari 2020

In de rubriek TrotZ zetten we graag een leerling van het Zwijsen College in de schijnwerpers. Deze keer gaat het om Daniël van Uden.

Daniël is 15 jaar oud en zit in havo 4. Als hij over zijn thuissituatie vertelt, dan heeft hij het over een ‘happy family’, waarbij hij vol trots vertelt over zijn samengestelde gezin met 6(!) ouders. Daniël is een bezige bij. Hij sport, houdt van fotograferen, knutselt soms een website in elkaar, werkt in een cafetaria, maakt graag tijd vrij voor familie en vrienden, maar de meeste tijd wordt toch in beslag genomen door school.
Zijn resultaten stemmen tot tevredenheid, maar daarnaast maakt Daniël al sinds de brugklas deel uit van de leerlingenraad. Dit schooljaar is hij zelfs voorzitter geworden. Samen met een groep enthousiaste leerlingen zet hij zich in voor meerdere zaken die belangrijk zijn voor de leerlingen van het Zwijsen College, zoals de schoolkrant en schoolfeesten.
Als Daniël wordt gevraagd naar zijn toekomst, dan zegt hij redelijk resoluut ‘bedrijfskunde’. Deze studie lijkt hem op het lijf geschreven, want zonder problemen lukt het hem om zijn eigen bomvolle agenda te combineren met een bedrijvig schoolleven. We zullen zeker nog veel van hem horen. Met recht een leerling die TrotZ op zichzelf mag zijn!