Team Rembrandts wint regionals en mag naar de wereldkampioenschappen First Robotics Competitions!

Team Rembrandts wint regionals en mag naar de wereldkampioenschappen First Robotics Competitions!

Geplaatst op: maandag 13 maart 2023

Team Rembrandts, waar tien leerlingen (met vak Robotica), een leraar en een aantal oud-leerlingen van het Zwijsen College deel van uit maken, heeft zich met de eigen gebouwde en geprogrammeerde robot in California geplaatst voor de wereldkampioenschappen in Houston!

In januari ontving het team de richtlijnen voor de robot en zijn ze aan het bouwen en programmeren geslagen. Eind februari vond de robotreveal plaats. Op 28 februari is het team naar Amerika afgereisd om in verschillende toernooien met verschillende opdrachten te laten zien waar deze robot toe in staat is. Tussen de toernooien door was er tijd voor teambuilding, sightseeing én voor het optimaliseren van de robot voor de volgende wedstrijd.

Het was een zeer succesvol toernooi, het team had de hoogste average ranking ooit! Er werden diverse awards gewonnen. Merle, leerling van het Zwijsen College, won zelfs de Dean’s List Finalist Award! Dit is een award voor een individuele student/leerling die een verschil weet te maken binnen zijn/haar team en binnen de First Robotics Competitions!

Afgelopen weekend won het team de Ventura County Regional en hiermee hebben ze zich gekwalificeerd voor de wereldkampioenschappen. Deze onvergetelijke reis werd daarmee extra feestelijk afgesloten! Vandaag landt het team in Nederland, waar ze zich de komende weken gaan voorbereiden op de First Robotics Championships die plaats vindt op 19 t/m 22 april.