Team Rembrandts wint regional en mag door naar wereldkampioenschappen First Robotics Competitions in Houston!

Team Rembrandts wint regional en mag door naar wereldkampioenschappen First Robotics Competitions in Houston!

Geplaatst op: donderdag 07 maart 2024

Team Rembrandts, waar twaalf leerlingen (met vak natuurwetenschappen), een leraar en oud-leerlingen van het Zwijsen College deel van uit maken, heeft zich met de eigen gebouwde en geprogrammeerde robot in Hueneme Port, California, weten te plaatsen voor de wereldkampioenschappen in Houston! Ook hebben zij de Excellence in Engineering prijs gewonnen!

Op basis van de richtlijnen die Team Rembrandts ontving vanuit de First Robotics Competition bouwden en programmeerden zij een robot. Na de robotreveal is het team afgereisd naar de VS om te laten zien waar deze robot toe in staat is. De regional (regionale voorronde) bestond uit meerdere kwalificatiewedstrijden, een halve finale en finale. Het niveau was hoog, er was veel concurrentie en het team hoopte in de top 5 te belanden. De kwalificatiewedstrijden verliepen erg goed, waardoor ze hoog in de ranking belandden. Er werden alliantiepartners gekozen, waarmee ze de finalewedstrijden in gingen. Deze waren erg spannend, maar door een unieke strategie konden zij de tegenstander uitschakelen en wonnen zij de finale! Hiermee heeft Team Rembrandts nu al een ticket bemachtigd voor het wereldkampioenschap in Houston, het weekend erna ook nog een regional op de planning stond! Ook deze hebben zij weer gewonnen! Daarnaast hebben zij de Excellence in Engineering gewonnen, ter ere van de strategische robot progressie, modulaire design filosofie en de kunst om alle aspecten van de robot in groot detail aan iedereen uit te kunnen leggen.

Het Zwijsen College biedt het vak natuurwetenschappen aan waar samenwerken, programmeren en onderzoeken centraal staan. In het eerste jaar van het vwo leren leerlingen de basis van het programmeren van robots. In het tweede jaar wisselen robotica- en onderzoeksopdrachten elkaar af. Leerlingen kunnen al in de onderbouw mee doen aan verschillende wedstrijden. Vanaf de bovenbouw kunnen leerlingen aansluiten bij Team Rembrandts en kunnen zij deelnemen aan internationale wedstrijden, zoals de First Robotics Competitions. Voor onze leerlingen is dit een unieke ervaring, waarbij zij ook een enorme persoonlijke groei doormaken.