Start hier de online havo en vwo voorlichting

Start hier de online havo en vwo voorlichting

Geplaatst op: dinsdag 30 november 2021

Welkom bij de online voorlichting over het Zwijsen College. We hadden u natuurlijk graag persoonlijk ontmoet op onze kleurrijke school, maar dat is in deze tijd niet verstandig. We hebben een aantal zaken online voor u klaargezet.

Voorlichtingsfilm

Als we u live hadden kunnen ontvangen op school, hadden onze teamleiders en mentoren een enthousiaste presentatie verzorgd over het onderwijs en de ondersteuning op onze school.

Nu vertellen we u in een film van zo'n 12 minuten alles over de kleinschalige manier waarop we het onderwijs en de begeleiding in leerjaar 1 ingericht hebben. Ook informeren we u over de brugklastypen, onze tweejarige brugklas, ons eigentijds onderwijs op maat, de keuzemogelijkheden, het rooster, de inzet van chromebooks en ict op onze school. In de film gaan we ook in op onze visie en missie, de introductieperiode, de begeleiding, de teams, de ouderbetrokkenheid die wij belangrijk vinden, de buitenlesactiviteiten, het aanmeldingstraject en natuurlijk de Open Dag.

U krijgt een mooie inkijk in onze school. We wensen u veel kijkplezier!

Luna van Asperen (brugklasleerling)
Luna ervaart het Zwijsen als een school waar je jezelf mag zijn en je talenten kunt ontwikkelen. Ze wil later graag mensen coachen en hen met goed advies over hobbels heen helpen, zodat ze weer zelfstandig verder kunnen. Die goede begeleiding ervaart ze zelf ook op het Zwijsen. Ze zag op tegen de hoeveelheid huiswerk en de stress die dat met zich meebrengt, maar dat is reuze meegevallen.

 

Brugklasfolder

Tot nu toe drukten we elk jaar een informatieve folder voor de groep 8 leerlingen én een folder voor u als ouders/verzorgers. Maar in het kader van duurzaamheid en het tegengaan van verspilling bieden we dezelfde informatie dit jaar digitaal aan. Klik op onderstaande links voor meer informatie.

Teun Sanders (brugklasleerling)
Teun droomt van een eigen bedrijf. Dat kan iets met auto’s zijn, maar ook iets heel anders. Ondernemen zit in de familie. Hij ervaart tijdens groepsopdrachten op school dat hij goede ideeën heeft, een duidelijk doel voor ogen heeft en klasgenoten kan inspireren. Naast het bedrijfsleven heeft ook de politiek zijn aandacht. Op het Zwijsen krijgt hij de kans om zijn eigen route te bepalen.

Chatten met medewerkers

Normaal gesproken is er tijdens de voorlichtingsavonden gelegenheid om vragen te stellen. Die mogelijkheid willen wij u nu ook bieden. Wanneer u de films en de online informatieagina's bekeken en gelezen heeft, kunt u met medewerkers van de school chatten. In de week van maandag 6 t/m vrijdag 10 december staat er tussen 13.00 en 16.30 uur rechtsonder op onze website een chatbutton. Neem gerust contact met ons op en stel uw vraag!

Mailen of bellen

  • Voor vragen over havo kunt u het best rechtstreeks contact opnemen met de teamleider havo/mavo 1 en havo/vwo 1, meneer Carlo Hazenveld (0413-366941 of carlo.hazenveld@voveghel.nl)
  • Voor vragen over vwo kunt u het best rechtstreeks contact opnemen met de teamleider van vwo 1 en 2, meneer Martijn Smeets (0413-366941 of martijn.smeets@voveghel.nl).
  • Voor vragen over begeleiding en ondersteuning kunt u het best rechtstreeks contact opnemen met de ondersteuningscoördinator, mevrouw Nathalie Weerepas (0413-366941 of nathalie.weerepas@voveghel.nl).
  • Algemene vragen kunnen te allen tijde gemaild worden naar info@zwijsencollege.nl. Wij zorgen er dan voor dat uw vraag bij de juiste medewerker terecht komt en beantwoord wordt.

Gwen Bos (brugklasleerling)
Gwen is blij dat het maken van nieuwe vrienden op het Zwijsen zo gemakkelijk gaat. In haar klas is iedereen aardig en behulpzaam. Ze wil graag mode- of interieurontwerper worden. Ze kan goed tekenen en is blij dat daar op het Zwijsen oog voor is. Ze haalt haar inspiratie uit de echte én de virtuele wereld: huizen, inrichting, design, kleding, accessoires en gezichten. Inspiratie zit in alles!

Tot slot

We menen dat we met alle hierbovengenoemde mogelijkheden toch een goede manier hebben gevonden om u van de juiste informatie te voorzien. Wij wensen u veel succes met het kiezen van de school die het best bij uw kind past en hopen uiteraard dat we elkaar, in betere tijden, ook daadwerkelijk écht kunnen ontmoeten.