Roboticateam Rembrandts gaat naar wereldkampioenschap in Texas

Roboticateam Rembrandts gaat naar wereldkampioenschap in Texas

Geplaatst op: vrijdag 11 maart 2022

Laurens Hoogendijk, lid van het team: “Ons ultieme doel is om kinderen te enthousiasmeren en inspireren voor de techniek”.

Robotica team Rembrandts uit Veghel en omgeving heeft in het weekend van 26/27 februari een roboticawedstrijd gewonnen in zuid Florida. Het team bestaat uit middelbare scholieren van het Zwijsen College en Heerbeeck College, studenten van MBO, HBO en WO en professionals.

Hoogendijk vertelt verder: “Gedurende het hele jaar trainen we nieuwe teamleden, ontwikkelen we door op bepaalde disciplines en werken we samen met het bedrijfsleven. Uiteindelijk bouwen we in zes weken tijd een robot om in Amerika deel te nemen aan de internationale wedstrijd FIRST Robotics Competition, waarbij we strijden tegen ruim 4000 andere teams.”

Florida
In Florida streden 33 teams uit vijf verschillende landen twee dagen lang. Tijdens de kwalificatierondes behaalde Team Rembrandts consequent hoge scores waardoor zij zich als nummer één kwalificeerden. Hoogendijk: “Onze sterke robot en strategie maakten het ons mogelijk om ons team naar de overwinning te brengen. Na de kwalificatie gingen we door met het toepassen van onze vaardigheden om elke play-off wedstrijd strategisch te spelen, waarbij we de concurrentie bij elke wedstrijd versloegen en uiteindelijk de competitie wonnen. Komend weekend spelen we een tweede competitie in Orlando, Florida, waar we ernaar zullen streven onze strategieën en onze robot te verbeteren om nog een overwinning te behalen.”

Engineering Inspiration Award
Het team won echter niet alleen de robotica wedstrijd, ze kregen ook de Engineering Inspiration Award. Hoogendijk: “Deze award staat voor uitmuntend succes in het bevorderen van respect en waardering voor techniek binnen de school of organisatie en gemeenschap van een team. De jury had veel over ons te vertellen bij de uitreiking van de Engineering Inspiration award. Onze kernwaarden als het delen van kennis, het bieden van technisch advies en het opzetten van een 24-uurs robotica-support callcenter voor andere teams maakten dat we ons onderscheidden.”

FIRST Robotics Competition
Dankzij het behalen van deze prijzen heeft Team Rembrandts zich gekwalificeerd voor de FIRST Robotics Competition die van 20 tot en met 23 april plaatsvindt in Houston, Texas. Daar zal Team Rembrandts hun in 2019 behaalde titel als wereldkampioen verdedigen. Hoogendijk: “Door het winnen van de Engineering Inspiration Award in Florida worden onze registratiekosten voor de wereldkampioenschappen gesponsord door NASA.” Tijdens de wedstrijd moeten de robots ballen verzamelen en die vervolgens in een doel schieten. De eerste vijftien seconden moet de robot dit autonoom doen, daarna wordt deze bestuurd door het team. Meer informatie vind je op teamrembrandts.com.