Neem op 4 mei deel aan Dodenherdenking

Neem op 4 mei deel aan Dodenherdenking

Geplaatst op: donderdag 18 april 2019

Het is belangrijk dat we jaarlijks op 4 mei stil staan bij oorlog en onderdrukking in het verleden, maar ook bij de waarde van vrijheid en democratie in onze eigen tijd.

In theater De Blauwe Kei op de Noordkade wordt 's avonds een indrukwekkende voorstelling gespeeld. Daarna volgt er een stille tocht naar de Kolonel Johnsonstraat in het centrum. Aldaar vindt de dodenherdenking plaats. Kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen zijn uitgenodigd om hieraan deel te nemen. Het is elk jaar weer een indrukwekkende en belangrijke gebeurtenis.

Voorstelling
De voorstelling in De Blauwe Kei is geschikt voor jong en oud en is gratis toegankelijk. De zaal is vanaf 18.00 uur open en de voorstelling start om 18.30 uur. Het thema is dit jaar: 'Burgemeesters in oorlogstijd'. In oorlogstijd is het maken van keuzes erg moeilijk en niet zonder gevolgen. Dat geldt ook voor burgemeesters. Mensen van alle leeftijden staan samen op het podium. Door middel van film, dans, zang en toneel wordt het thema vormgegeven. 

Stille tocht
Na afloop lopen de theaterbezoekers en andere belangstellenden in een stille tocht naar het Monument in de Kolonel Johnsonstraat in het centrum. Ze worden vergezeld door het Sint Barbara Gilde en leerlingen van de Bernadetteschool.

Dodenherdenking
Om 20.00 uur wordt daar gestart met 2 minuten stilte en het hoornsignaal. Het gemeentebestuur houdt een toespraak en er worden kransen gelegd door diverse groepen, terwijl Muziekvereniging Frisselstein koraalmuziek speelt. De vaandrig van het Gilde brengt de groet met het vaandel.

Parkeren
Er is voldoende ruimte vrijgehouden voor degenen die de stille tocht meelopen, evenals voor degenen die rechtstreeks naar het monument komen. Parkeerplaatsen in de buurt zijn Het Vaticaan in de Hoogstraat en de Noordkade aan de NCB-laan.