Leerlingen gaan in gesprek met de FC Den Bosch ‘familie’ over fair play, anti-discriminatie en inclusie

Leerlingen gaan in gesprek met de FC Den Bosch ‘familie’ over fair play, anti-discriminatie en inclusie

Geplaatst op: vrijdag 01 april 2022

Deze week hebben de leerlingen meerdere activiteiten en workshops van Anne Frank Foundation, Football Makes History gedaan.

Tijdens de week van Europa zijn er veel activiteiten in en rondom het Zwijsen College. Daarbij hebben we ons voor VWO 4 vooral gericht op sport en voetbal. De maatschappij verandert en verschillen worden vaker benadrukt. In voetbalstadions wordt dat heel zichtbaar. Europa breed wordt hier veel aandacht aan geschonken. Daarom staat deze week in het teken om Europa dichter bij leerlingen te brengen.

Racistische spreekkoren
Een van de hoogtepunten van deze week is het bezoek aan FC Den Bosch. Dit is een van de voetbalclubs die zich sterk maakt voor het Aanvalsplan tegen racisme en discriminatie dat door de KNVB is opgezet naar aanleiding van de racistische spreekkoren op de tribunes. FC Den Bosch ondersteunt dit initiatief met heel hun hart. RADAR, een organisatie die staat voor gelijke behandeling en tegen discriminatie, heeft het mee georganiseerd. De jongeren zijn daarnaast in gesprek gegaan met medewerkers van de afdeling Sport van de gemeente Den Bosch en Meierijstad. Ook zij stimuleren het initiatief.

Geschreven door leerlingen: Yinte Verbruggen en Luna Pruijssers