Kerstactie t.b.v. de Voedselbank

Kerstactie t.b.v. de Voedselbank

Geplaatst op: vrijdag 06 december 2019

Het Zwijsen College wil dit jaar wederom, ter gelegenheid van de komende feestdagen, extra aandacht geven aan de mensen die het momenteel financieel niet gemakkelijk hebben.

En dan met name aan die mensen in Veghel en omstreken, die voor hun eten afhankelijk zijn van de Voedselbank en zich dus ook geen extraatje kunnen veroorloven voor de Kerst.

Bij Voedselbank Veghel komen tussen de 70 en 100 cliënten wekelijks een voedselpakket ophalen; dit zijn 200 monden te voeden. Het streven is om wekelijks een gevarieerd en gezond pakket samen te stellen als aanvulling op de eigen boodschappen.

Voedselbanken kopen geen voedsel en zijn volledig afhankelijk van leveranciers, bedrijven en instellingen die producten beschikbaar stellen.

De Voedselbank is blij met allerlei soorten eten, maar heeft een ideale boodschappenlijst als het lang houdbare producten betreft. Dit betreft vooral blikken/potten groenten, fruit, soep, sauzen e.d., pakken pasta, rijst, koffie, thee e.d.)

Wij vragen onze leerlingen om, als zij dat kunnen en willen, een donatie te doen aan de Voedselbank met een keuze uit de eerder beschreven producten en daarbij een zelfgeschreven kaartje met daarop de eigen naam (hoeft alleen voornaam) en de klas en een kerst- of nieuwjaarswens.

De blikken/pakken kunnen van maandag 9 december tot en met dinsdag 17 december in de kratten van de voedselbank in de aula worden gedeponeerd.

 

Deze kratten zullen op woensdag 18 december door de school worden aangeboden aan de Voedselbank in Veghel.

Vervolgens worden de voedselpakketten voor Kerstmis uitgedeeld door de Voedselbank met daarin dus een kleine attentie van onze leerlingen!