Hoe verspillingsvrij ben jij?

Hoe verspillingsvrij ben jij?

Geplaatst op: maandag 05 juli 2021

Op de beide middelbare scholen in Veghel zal de nodige aandacht besteed worden aan de Verspillingsvrije Week, die van 7 tot en met 13 september plaatsvindt.

De stichting Samen tegen Voedselverspilling wil Nederland steeds meer verspillingsvrij maken. Al ons eten en drinken is met aandacht en energie verbouwd, gekweekt, verwerkt, getransporteerd, gekoeld, of juist verhit en verpakt. Door goed met ons eten om te gaan en het niet te verspillen, leveren we een grote bijdrage aan het klimaat en onze hele leefwereld. Het is ook nog eens goed voor de portemonee.

Verspillingsvrije Helden
De initiatiefnemers zijn op zoek naar de Verspillingsvrije Helden van Nederland. Ben jij of ken jij een iemand die slim boodschappen doet, handig eten bewaart of een heuse kliekjeskoning is? Laat ons weten op welke manier jij of jouw genomineerde verspilling voorkomt met #verspillingsvrijheld. Je kunt je filmpje ook mailen naar Lisette van der Swaluw van de gemeente Meierijstad (lvanderswaluw@meierijstad.nl). Zo maak je kans op een verspillingsvrij pakket. In de Verspillingsvrije Week van 7 tot en met 13 september worden enkele helden met foto uitgelicht in de nieuwsbrief, op de site en sociale media kanalen van Samen Tegen Voedselverspilling.

Meer info
Kijk voor meer informatie op www.samentegenvoedselverspilling.nl of download de menukaart.

Achtergrondinformatie
De Verspillingsvrije Week is een week waarin Nederlanders zich aan kunnen sluiten bij de beweging tegen voedselverspilling. Samen met bedrijven en organisaties laten we zien hoe belangrijk het is om zo min mogelijk te verspillen. De gemeente Meierijstad is één van de initiatiefnemers.