Hbo voorbereidingsprogramma's

Hbo voorbereidingsprogramma's

Geplaatst op: dinsdag 04 juni 2024

Leerlingen kunnen een hbo voorbereidingsprogramma bij Avans of Fontys volgen om er écht achter te komen of een richting of opleiding bij hen past. Ze volgen dan een serie lessen en werken samen in projectgroepen aan een casus of product van de opleiding of richting die hen interesseert. Zo ontdekken ze hoe studeren op het hbo is en welke vaardigheden hiervoor nodig zijn.

Havo 5- of vwo 6-leerlingen kunnen de programma’s volgen in de periode van september 2024 tot begin februari 2025. Ze hebben acht bijeenkomsten, altijd op donderdagmiddag van 15:00 tot 17:00 uur.
Een hbo voorbereidingsprogramma kan ook ingezet worden als (deel van) het profielwerkstuk. Afhankelijk van het programma dat ze gaan volgen, spreken ze met hun begeleider op school af of en hoe ze het in kunnen zetten.

Het aanbod hbo voorbereidingsprogramma’s, de data van de bijeenkomsten en meer info over de programma’s vindt u in deze PDF. Via de link in de PDF kunnen leerlingen zich ook aanmelden. Op school moeten ze dat altijd laten weten aan de decaan en als ze het mogen inzetten voor het profielwerkstuk, ook aan de coördinator profielwerkstukken. Laat uw kind zich bij interesse snel aanmelden, want leerlingen van andere scholen kunnen zich ook inschrijven. Waardoor de programma’s snel vol kunnen raken.

Heeft u nog vragen over de programma’s, neem dan contact op met de decaan via roos.vangemert@voveghel.nl