Groen licht voor The Chocolate Factory

Groen licht voor The Chocolate Factory

Geplaatst op: dinsdag 28 juni 2022

De voorbereiding voor de realisatie van de unieke leeromgeving The Chocolate Factory (TCF) in de NPF Toren op de Noordkade in Veghel kan van start!

In Meierijstad wordt al geruime tijd gewerkt aan dit hybride leer-werk-initiatief. Het is een initiatief van Maas Leerfabrieken in de NPF-toren van de Noordkade, die de samenwerking aangaan met de gemeente Meierijstad, verschillende bedrijven, stichtingen en onderwijspartners (waaronder het Zwijsen College en Fioretti College). Op 17 mei jl. vond de symbolische eerste handeling plaats waar Algemeen Directeur VO Veghel mevr. drs. Anita O’Connor uiteraard bij aanwezig was om de eerste (chocolade)steen te leggen.

Het gezamenlijke project richt zich op het bieden van een innovatieve plek ten behoeve van ervaringsgericht leren, - ontwikkelen en - werken. Techniekonderwijs speelt een hoofdrol. Het project draagt bij aan de vakbekwaamheid van jonge technici, die zo beter toegerust worden voor hun vak en loopbaan. Martijn van Gruijthuijsen van Economie, Financiën, Kennis- en Talentontwikkeling: “De huidige krapte op de arbeidsmarkt laat des te meer zien hoe hard we al het talent nodig hebben in onze provincie. In The Chocolate Factory krijgen leerlingen tijdens hun opleiding al te maken met de beroepspraktijk en worden ze op nieuwe manieren klaargestoomd op het werkende leven. Samen met bedrijven komen de leerlingen tot nieuwe inzichten, technieken en vaardigheden die we kunnen gebruiken op weg naar een duurzamer en gezonder voedselsysteem."

Lees het volledige artikel hier.