Geslaagde Art Night!

Geslaagde Art Night!

Geplaatst op: maandag 13 maart 2023

Vrijdag 3 maart werd voor het eerst Art Night georganiseerd op het Zwijsen College door leerlingen van vwo 5 onder leiding van de docenten CKV.

We kijken terug op een zeer geslaagde avond met een diversiteit aan kunst van leerlingen, docenten en (amateur)kunstenaars uit de directe omgeving.

Na de officiële opening door wethouder Menno Roozendaal werd er op meerdere plekken in school muziek gemaakt en waren er prachtige tekeningen, schilderijen, foto’s en mozaïekwerken te bewonderen. Bezoekers konden door een levend gedicht lopen, leren origami vouwen of kijken naar dansende robots.

De kracht van de avond zat in het feit dat je niet alleen kunst kon aanschouwen, maar kunst ook echt kon ervaren. Bij Kickarts! kon je zelfs in korte tijd je eigen kunstwerk creëren en voor onze jonge bezoekers hadden leerlingen een speurtocht uitgezet. Bovendien ging iedereen die een bezoek had gebracht aan de photobooth met een aandenken aan Art Night naar huis.

Art Night smaakt naar meer en krijgt daarom volgend jaar zeker een vervolg.

We willen alle leerlingen uit vwo 5, de wethouder, onze collega’s muziek en alle kunstenaars hartelijk danken voor hun inzet.