Gastles Kiesmannen

Gastles Kiesmannen

Geplaatst op: donderdag 16 mei 2024

Op maandag 13 mei verzorgde het gezelschap De Kiesmannen twee gastlessen voor onze leerlingen in vwo5. In deze EU-spoedcursus gebruikten de gastdocenten uiteenlopende werkvormen om de leerlingen de werking van de Europese Unie en het belang van Europese verkiezingen duidelijk te maken.

De Kiesmannen is een creatief bureau dat campagnes verzorgd om mensen te activeren rondom maatschappelijke thema’s. Rond verkiezingen verzorgen zij theatershows en gastlessen om met name jongeren naar de stembus te trekken.

Het doel van de gastlessen is de leerlingen voor te bereiden op het uitbrengen van een stem voor de scholierenverkiezingen van het Europese Parlement in week 23 (van 6-9 juni). Enkele weken geleden bracht een groep vwo5-leerlingen al een bezoek aan het Europese Parlement in Brussel.

Deze gastlessen en de excursie naar Brussel zijn onderdeel van een schoolbrede aandacht voor de Europese Unie. Het Zwijsen College wil een European Parliament Ambassador School (EPAS)  worden. Deze EPAS-scholen vormen een kring van Europese scholen die een voortrekkersrol spelen in het betrokken doch kritisch volgen van de politieke, culturele en sociale ontwikkelingen in de samenwerking van de 27 landen in de Europese Unie.