FIRST Robotics Competition

FIRST Robotics Competition

Geplaatst op: maandag 02 maart 2020

Momenteel zijn we met een deel van Team Rembrandts, waar het Zwijsen College deel van uitmaakt, in de VS om onze eer te verdedigen bij de Robotics Competition van FIRST.

Van het Zwijsen College zijn acht leerlingen en een leraar mee. Maandag en dinsdag zijn we 40 uur onderweg geweest (14 uur langer dan gepland...). Ondanks die tegenslag hebben we er dinsdag een supermooie dag van gemaakt met een bezoek aan het strand en aan Universal Studios. Verder zijn de leerlingen op pad geweest naar het California Science Center, Griffith Observatory en de Channel Islands. Donderdag hebben we een hike gedaan om te werken aan verdere teambuilding. Vrijdag hebben we wat problemen gehad met de robot in de practice matches, maar de engineers van Team Rembrandts hebben dat geweldig opgelost. Hierdoor konden we er toch nog twee spelen en zaterdag weer fris van start gaan. 

Zaterdag heeft het grootste deel van de qualifications plaatsgevonden. Momenteel staan we er enorm goed voor: nummer 5 van de 42. Dus de kans is groot dat we ver gaan komen! We zijn trots! En de winst van de wedstrijden komt door de samenwerking van het hele team, waaronder de acht Zwijsenleerlingen en de goede techniek. We zijn erg trots op ze en genieten enorm! Het is een geweldige groep die erg positief is. Morgen de laatste qualifications en dan de quarter-, semi-, en finales. We hopen ver te komen, maar zo niet: we zijn sowieso megatrots!

Groeten vanuit de VS, mede namens de rest van team Rembrandts, 
Laurie Rademakers