Feestelijke diploma-uitreikingen

Feestelijke diploma-uitreikingen

Geplaatst op: donderdag 22 juli 2021

Hoe organiseer je een veilige en toch onvergetelijke diploma-uitreiking in deze coronatijd? We stonden, net als alle andere scholen in Nederland, voor die uitdaging. Met de nodige creativiteit werd het toch een feestelijke happening.

Op 15 en 16 juli kregen de havo-leerlingen van het Zwijsen College hun diploma uitgereikt. Op 19 juli was het de beurt aan de vwo-leerlingen. Bij aankomst was er een welkomstdrankje en maakten de leerlingen zich op voor hun moment op de rode loper. Ouders mochten alvast op gepaste afstand van elkaar plaatsnemen in een grote en goed geventileerde tent, die speciaal voor deze gelegenheid op het buitenterrein geplaatst was. Door de luidsprekers schalden één voor één de namen van de geslaagden en onder luid applaus werden ze onthaald in de tent. Nadat alle geslaagden binnen waren, volgde er een toespraakje van de teamleider en de locatiedirecteur. Daarna werd elke leerling door de mentor toegesproken en kon het felbegeerde diploma ondertekend en in ontvangst genomen worden. De avond werd muzikaal omlijst door een lerarenband.

Ouders en leerlingen waren erg enthousiast over de alternatieve diploma-uitreiking. Eén van de ouders schreef na afloop: “Wat een mooie afsluiting. Samen, niet anoniem of alleen. Met een prachtig lied, mooi gesproken woorden en persoonlijke toespraken, met warmte en een grap. En dat alles in een zeer gastvrije en ongedwongen sfeer. Ik had het voor mijn kind niet beter kunnen wensen!”