Uitwisseling met leerlingen uit Bretagne

Uitwisseling met leerlingen uit Bretagne

Geplaatst op: woensdag 17 mei 2023

In april bezochten 69 leerlingen van een Franse middelbare school uit Bretagne Nederland. Vorige week was het tijd voor het tegenbezoek en zijn 27 leerlingen afgereisd naar Bretagne.

Er was een uitgebreid programma voor het bezoek van de Franse scholieren aan het Brabantse Veghel. Uiteraard volgden zij lessen op het Zwijsen College. Daarnaast stonden er culturele activiteiten op de planning; een bezoek aan het centrum van Veghel en aan de Noordkade, maar ook naar de steden Amsterdam, 's-Hertogenbosch en Eindhoven. Er werd gewandeld en gekanood langs en op de Aa en de Kildonkse molen werd bezocht.

  

Van 8 tot 12 mei waren 27 Zwijsen-leerlingen te gast in het Franse Bretagne. Ook zij gingen met de Franse leerlingen naar school om aldaar lessen te volgen. Ook in Frankrijk werd er veel gewandeld en gekanood. Ze hebben zelfs de Bretonse volksdans onder de knie gekregen! Op de laatste dag namen de leerlingen bij de Mont Saint Michel afscheid van elkaar.

Omdat de leerlingen over en weer bij elkaar logeerden, maakten ze kennis met de cultuur en gewoontes in de gezinnen. Al met al een zeer leerzame en geslaagde uitwisseling!