Delegatie van Zwijsen College debatteert op het Stedelijk College Eindhoven

Delegatie van Zwijsen College debatteert op het Stedelijk College Eindhoven

Geplaatst op: maandag 06 mei 2019

De leerlingen hebben de smaak goed te pakken, want voor de derde keer dit schooljaar nam een groep van het Zwijsen College deel aan een extracurriculaire debatactiviteit.

Dit keer kon de groep van vijf leerlingen dicht bij huis blijven, want de Model United Nations (MUN) conferentie vond plaats op het Stedelijk College in Eindhoven.

 

Bij binnenkomst was het direct duidelijk dat er al een netwerkje aan het ontstaan is van leerlingen van verschillende scholen die elkaar meerdere keren per jaar treffen gedurende dit soort bijeenkomsten. Maar naast de vriendschappen zijn er natuurlijk ook weer bondgenootschappen gevormd met als doel een oplossing te vinden voor internationale wereldproblemen. Met het thema ‘conserve what our childern deserve’ waren de stellingen niet alleen heel actueel, maar vooral ook dichtbij de belevingswereld van de leerlingen. Het onderzoek dat zij voorafgaand aan de tweedaagse conferentie hebben gedaan had ervoor gezorgd dat ze goed beslagen ten ijs kwamen en dat een aantal van hun voorstellen is aangenomen door de commissies.

 

Na twee dagen hard te hebben gewerkt werden de Zwijsenleerlingen ook beloond tijdens de slotceremonie op 18 april. Drie van hen werden verkozen tot ‘best delegate’ van hun commissie en twee anderen kregen een eervolle vermelding. Hier mogen ze heel trots op zijn en wij zijn trots op hen!