De Zwijsenfeesten zijn weer terug

De Zwijsenfeesten zijn weer terug

Geplaatst op: dinsdag 05 juli 2022

De legendarische Zwijsenfeesten zijn weer terug van weggeweest. Op vrijdag 8 juli a.s. gaan we, samen met Partycentrum Lunenburg in Loosbroek, een knallend feest organiseren. Heb jij je polsbandje al gescoord?

Fantastische herinneringen
De Zwijsenfeesten waren ooit legendarisch en er wordt door vele oud-leerlingen met weemoed aan teruggedacht. Om ook onze leerlingen deze fantastische herinneringen te gunnen organiseert de leerlingenraad op vrijdag 8 juli a.s. een Lunenburg Zwijsenfeest. Het Partycentrum Lunenburg in Loosbroek staat garant voor afwisselend, eigentijds entertainment en verzorgt de alcoholvrije bar en waarborgt de veiligheid.

Goed voor sociale ontwikkeling
Jolanda van de Biggelaar, lerares Duits op het Zwijsen College en lid van de organisatie achter het schoolfeest: “Het belangrijkste op het Zwijsen College is natuurlijk het geven van goed onderwijs. Toch is er ook veel aandacht voor de vorming van de persoon achter de leerling. Een schoolfeest draagt daaraan bij. Je leert er om te feesten en met elkaar om te gaan. Als ik door de aula loop word ik wel eens moedeloos. Er zitten zoveel kinderen voorovergebogen achter hun telefoon. Op een schoolfeest kun je lekker uit je dak gaan en kennismaken met elkaar.”

Alcoholvrij feesten = ook feesten
Volgens de lerares Duits is het niet mogelijk om een onderscheid te maken tussen de leerlingen die wel alcohol mogen drinken en leerlingen die nog niet mogen drinken. Het werken met alcoholbandjes is riskant. Ze vervolgt: “Het is niet te controleren voor wie de drankjes zijn. Je kan makkelijk een biertje doorgeven aan iemand die nog niet mag drinken. Daarom schenken we geen alcohol. Bovendien zijn er maar heel weinig leerlingen op het Zwijsen die 18-plus zijn. Dus eigenlijk heeft het sowieso weinig meerwaarde.”

Via de Stadskrant Veghel doet Van de Biggelaar een oproep aan alle ouders. “Stimuleer ze om naar het schoolfeest te gaan. Breng en haal ze desnoods naar en van Loosbroek. Het wordt echt kei gezellig en voor de ontwikkeling van uw kind is het hartstikke goed. Dus spoor ze aan om gezellig samen naar Lunenburg te gaan.”

Introducees zijn welkom 
Om het schoolfeest iets toegankelijker voor iedereen te maken mogen alle leerlingen één introducee meenemen. Polsbandjes kosten 7.50 euro per persoon (excl. consumptiemunt) en zijn tot en met vrijdag te koop bij de receptie en/of het OLC. Heb je jouw polsband al gehaald bij je mentor? Dan mag je donderdag 7 juli a.s. een extra munt bij de receptie ophalen.

Extra informatie

  • Datum: 8 juli
  • Tijd: 19.30 tot 0.00 uur
  • Waar: Partycentrum Lunenburg in Loosbroek
  • Prijs: €7,50 excl. consumptiemunt. Eén betalende introducee toegestaan
  • Verkoop: polsbandjes via receptie of OLC

Het schoolfeest is alcoholvrij en leerlingen mogen het pand tussentijds niet verlaten. Bij de ingang dient de leerlingenpas te worden getoond.