Bericht voor alle leerlingen (m.u.v. examenklassen) en hun ouders/verzorgers

Bericht voor alle leerlingen (m.u.v. examenklassen) en hun ouders/verzorgers

Geplaatst op: zaterdag 14 maart 2020

Geachte ouder(s)/verzorger(s), beste leerlingen,

Gistermiddag hebben we besloten dat we de pre-examenreizen, talenreizen en uitwisselingen niet door laten gaan. Ook de activiteitenweek voor leerjaar 1 tot en met 3 en vwo 4 wordt afgelast. 

We hebben deze moeilijke beslissing moeten nemen, omdat de omstandigheden zodanig zijn op dit moment dat we de risico’s niet langer verantwoord vinden. De afwezigheid van leraren met milde gezondheidsklachten klachten zorgt ervoor dat we de begeleiding niet rond krijgen. Bovendien steeg het aantal afzeggingen of verzoeken daartoe afgelopen week. Hoe het virus zich ontwikkelt en welke impact het heeft, was ten slotte ook een belangrijke factor. 

De activiteitenweek kan niet doorgaan, omdat op dit moment activiteiten als excursies en bedrijfsbezoeken die in de activiteitenweek zouden plaatsvinden, worden afgelast vanwege de nieuwe richtlijnen. Voor de leerlingen die niet op reis gaan, staat geen thuisprogramma klaar en we hebben ook geen extra begeleiders voor deze groep. 

Op dit moment zit ruim 40% van de leerlingen en 20% van de leraren uit voorzorg thuis met milde gezondheidsklachten en dat leidt tot veel lesuitval. We kunnen niet anders dan besluiten dat er tijdens de activiteitenweek reguliere lessen worden gegeven.

Het is voor ons als school niet mogelijk om de reizen/uitwisselingen en activiteiten te verplaatsen. Dit heeft praktische redenen, maar ook financiële. Voor een groot deel hebben wij betalingen reeds verricht en wij zullen deze niet terug krijgen. Toch zullen wij de reeds door u gedane betalingen voor zowel alle reizen als de activiteitenweek aan u retourneren. Wij willen niet dat u de dupe wordt van de ontstane situatie. Mocht het zo zijn dat u de gedane betaling via uw annuleringsverzekering terug kunt krijgen, dan vernemen wij dat heel graag.

Helaas kunnen we de teleurstelling die bij veel van onze leerlingen bestaat wegens het niet doorgaan van de reizen niet wegnemen. 

Het is geen leuke mededeling en wij hebben er alles aan gedaan om tot een zorgvuldige afweging te komen. Ik hoop op uw/jullie begrip in deze bijzondere tijden.

Met vriendelijke groet,

Barbara Sol
Locatiedirecteur