Basisschoolleerlingen groep 8 volgen minilesjes

Basisschoolleerlingen groep 8 volgen minilesjes

Geplaatst op: donderdag 23 januari 2020

Woensdag 22 januari jl. was een spannende dag voor veel leerlingen uit groep 8. Ze kwamen voor het eerst bij ons op school om lesjes te volgen!

Gelukkig waren ze in goede handen bij onze ervaringsdeskundigen: de  brugklasleerlingen. Enthousiast onthaalden zij de basisschoolleerlingen en namen zij hen mee van lokaal naar lokaal. Ook stonden ze paraat om vragen te beantwoorden en te vertellen over hun ervaringen op onze school.
Meer dan 120 leerlingen van verschillende basisscholen uit de omgeving volgden lesjes Frans, Duits, Aardrijkskunde, Gym, muziek en ook Chinees en Natuurwetenschappen. Ze leerden o.a. hoe ze moeten tellen en zich voor moeten stellen in andere talen, ze deden trefbal en beeldden vulkaanuitbarstingen en andere natuurverschijnselen uit.
Na 3 minilesjes te hebben gevolgd en zo een indruk te hebben gekregen van ons schoolgebouw, onze lessen en ons lerarenteam sloten we met z’n allen in de kantine de middag af onder het genot van een glaasje limonade.
Graag willen we alle behulpzame brugklasleerlingen en de leraren die de lesjes verzorgden, bedanken voor hun inzet!
Hopelijk hebben alle schoolverlaters een leuke en leerzame dag gehad en verlopen de minilesjes op woensdag 29 januari a.s. even voorspoedig.