Barbara Baelemans benoemd tot algemeen directeur van  VO Veghel

Barbara Baelemans benoemd tot algemeen directeur van VO Veghel

Geplaatst op: donderdag 24 november 2022

De Raad van Bestuur van vereniging Ons Middelbaar Onderwijs heeft Barbara Baelemans benoemd tot algemeen directeur van VO Veghel, waaronder het Fioretti College en het Zwijsen College vallen. Op dit moment is zij algemeen directeur van het Munnikenheide College in Etten-Leur en Rucphen. Barbara start per 1 februari 2023 in haar nieuwe functie. Zij volgt Anita O’Connor op die op 1 februari 2023 met prepensioen gaat.

Barbara Baelemans begon haar carrière in 1994 bij Interpolis. Een jaar later werd ze senior intercedente bij Randstad Uitzendbureau en vanaf 2004 procesadviseur bij de afdeling Business Concept van Randstad. In 2008 begon Barbara Baelemans bij ROC Tilburg in de functie van projectleider voor de scholen techniek en als secretaris van acht verschillende ROBO’s, Regionaal Overleg tussen Bedrijfsleven en Onderwijs. In 2012 werd zij directeur van de school voor Logistiek en Mobiliteit bij ROC Tilburg (onderdeel van OnderwijsGroep Tilburg). Barbara Baelemans is sinds oktober 2018 algemeen directeur van het Munnikenheide College met vmbo-scholen in Etten-Leur en Rucphen. In 2020/2021 heeft Barbara een half jaar opgetreden als waarnemend rector op Roncalli Scholengemeenschap in Bergen op Zoom.

Barbara: “Met veel plezier heb ik leiding gegeven aan, zoals ik het zelf altijd zeg ‘de allerleukste vmbo-school in Rucphen en Etten-Leur’. Ook ben ik penvoerder van Sterk Techniek Onderwijs in West-Brabant Midden. In Veghel krijg ik de kans om een nieuwe uitdaging aan te gaan. Ik wil ervoor zorgen dat de beide scholen nog meer van elkaar gaan leren. Ook ga ik de verbinding met instellingen en het omliggende bedrijfsleven intensiveren.”

Jos Kusters, voorzitter Raad van Bestuur: “Het is mooi dat we in Barbara een uitstekende interne kandidaat hebben gevonden voor VO Veghel. Zij laat met het Munnikenheide College een goede school achter met sterke verbindingen met het bedrijfsleven. Door haar externe gerichtheid en haar verbindend leiderschap zal het sterke VO Veghel zich nog verder kunnen ontwikkelen.” Barbara Baelemans studeerde HTS bedrijfskunde aan de Fontys Hogescholen in Eindhoven en Beleid- en organisatiewetenschappen aan Tilburg University. Daarnaast heeft zij diverse trainingen en cursussen gevolgd, onder meer op het gebied van management en leiderschap.