Afsluiting en uitreiking van diploma's aan leerlingen talentklas

Afsluiting en uitreiking van diploma's aan leerlingen talentklas

Geplaatst op: dinsdag 17 december 2019

Op 12 december is de talentklas van het Zwijsen College met een feestelijke diploma-uitreiking afgesloten.

Ouders, verzorgers en opa’s en oma’s waren uitgenodigd om te komen kijken naar hoe hun (klein)zoon of dochter werd toegesproken en zijn of haar diploma in ontvangst mocht nemen.

Dat diploma hebben de leerlingen natuurlijk niet zomaar gekregen. In het afgelopen jaar zijn de leerlingen van de basisschool tweewekelijks naar het Zwijsen College gekomen om modules van verschillende vakgebieden te volgen. Ze hebben zich verdiept in ethiek, programmeren en Chinees en hebben onderzoek gedaan naar de herkomst van planten- en dierennamen, de sociaalgeografische ontwikkeling van hun eigen woonplaats en zelfs geheimtaal geschreven. Ze hebben stuk voor stuk een onderzoekende en ijverige houding laten zien.

Bij deze verdiepende en verbredende topklas hoort natuurlijk ook een mogelijkheid voor de leerlingen om al hun nieuw opgedane kennis en ervaringen in de praktijk toe te passen. Daarom zijn we afsluitend op 12 december op excursie naar Den Bosch geweest. Daar hebben de leerlingen laten zien dat ze kritisch konden denken en konden filosoferen over kunst. Ook hebben ze meer geleerd over de geschiedenis van de Sint Janskerk en de werking van het carillon in de Sint Janstoren. Na het beklimmen van alle trappen werden ze beloond met een prachtig uitzicht over deze eeuwenoude stad. Naast alle educatieve activiteiten stonden ook een gezellige stadswandeling en een bezoek aan de kerstmarkt op het programma.

Na deze enerverende, leerzame en heel gezellige dag werden de leerlingen en hun ouders op school ontvangen voor de uitreiking en zat het programma er dan echt op.

We willen alle 63 (!) leerlingen die hebben deelgenomen en al hun ouders hartelijk danken voor hun inzet en hun komst en hopen hen nog vaak op school te mogen ontvangen.