Natuurwetenschappen

Natuurwetenschappen

Samenwerken, programmeren en onderzoeken: deze vaardigheden staan centraal bij het vak Natuurwetenschappen! Elk leerjaar word je verrast met uitdagende opdrachten en onderzoeken.

Brugklas

First Lego League
In het eerste jaar leer je de basis van het programmeren van robots. Dit is in het kader van de FIRST LEGO LEAGUE (FLL), een wedstrijd voor jongeren tussen 9 en 15 jaar. Ze worden hierbij uitgedaagd om de maatschappelijke rol van techniek en technologie te onderzoeken aan de hand van verschillende opdrachten. De teams moeten een volledig autonome robot ontwerpen, programmeren en bouwen. Hierbij maak je gebruik van het LEGO MINDSTORMS systeem. In het begin kan je robot een simpel parcours afleggen, maar naarmate je verder komt, zul je hem steeds meer trucs kunnen laten doen! 

Tijdens de Open Dag van het Zwijsen College ga je de strijd aan met andere leerlingen in de afsluitende Robotics wedstrijd.

Klas 2 en 3

Ook in klas 2 wisselen robotica- en onderzoeksopdrachten elkaar af en wordt de leerlijn van jaar 1 voortgezet. 

De tweede helft van het schooljaar ga je in opdracht van Vanderlande een sorteerunit ontwerpen. Zij beoordelen jullie onderzoek en het model. Ook leer je werken met Sketch Up en kun je oefenen met de 3D printer.

Na klas 2 krijgen leerlingen weer de mogelijkheid om te kiezen of zij het volgende schooljaar wel of niet willen doorgaan met dit vak. Dit is een grote keuze, want vanaf klas 3 ligt de nadruk sterk op Robotica. Leerlingen gaan in dit derde leerjaar deelnemen aan de FIRST TECH CHALLENGE. Na het derde leerjaar kiezen leerlingen, die Natuurwetenschappen graag voort willen zetten, over het algemeen een Natuurprofiel.

Bovenbouw

Mocht je na klas 3 nog geen genoeg hebben van Natuurwetenschappen, dan kun je hier in de bovenbouw mee doorgaan! Je kunt dan lid worden van Team Rembrandts, dat internationaal deelneemt aan toffe wedstrijden en events. Zo gaat het team nagenoeg elk jaar naar de VS om te strijden tegen leerlingen van andere nationaliteiten.

Zit je nou niet in een vwo-klas, maar lijkt dit je ook erg leuk? Niet getreurd! In klas 2 en 3 van de havo kun je deelnemen aan Masterclasses Robotica.