Havo Praktijk

In schooljaar 2023/2024 is het Zwijsen College gestart met het praktijkprogramma Havo P. Dit is een examenvak in de bovenbouw van de havo en richt zich op praktijkvaardigheden binnen de technologische en de maatschappelijke sector. Wanneer een leerling kiest voor dit keuzevak, dan krijgt de leerling één dagdeel in de week een praktijkvak op havoniveau.

Binnen de technologische sector gaan leerlingen aan de slag met bedrijfsopdrachten binnen de werkvelden voeding, techniek & technologie, industrie, woon & leefomgeving en ICT. Ook lopen de leerlingen stage bij verschillende bedrijven in de omgeving.

Binnen de maatschappelijke sector gaan leerlingen zich verdiepen binnen de werkvelden onderwijs, zorg en gedrag & maatschappij. De leerlingen doen praktijkervaring op door middel van stages en praktijkopdrachten bij instellingen in de regio. Na een brede oriëntatie in de gekozen sector, gaat de leerling zich eind havo 4 specialiseren in één gekozen werkveld.

Waarom zou je kiezen voor Havo P?

De leerling volgt een programma waarbij de theorie echt wordt gekoppeld aan de praktijk. De leerling wordt steeds weer uitgedaagd door nieuwe, actuele opdrachten in de eigen omgeving. Daarnaast wordt de leerling beter voorbereid op het hbo, doordat specifieke vaardigheden worden aangeleerd, die minder aan bod komen bij theoretische vakken. Met 30 weken stage-ervaring zijn leerlingen goed voorbereid op hun vervolgstap.

Bekijk hier de video over havo P.

Download hier de flyer van havo P.

Samenwerkingspartners