Puck van Zutphen uit V4A gaat naar Malawi met Edukans Going Global!

Puck van Zutphen uit V4A gaat naar Malawi met Edukans Going Global!

Geplaatst op: dinsdag 27 november 2018

Leerlingen uit havo 4, vwo 4 en vwo 5 mochten solliciteren voor deze functie.

Het Zwijsen College zet zich ook dit jaar weer in voor de organisatie Edukans. Edukans houdt zich bezig met het onderwijs in ontwikkelingslanden en trekt zich het lot van kansarme kinderen en jongeren aan. Met succesvolle onderwijsprogramma’s. Want onderwijs helpt écht!

 

Leerlingen uit havo 4, vwo 4 en vwo 5 mochten solliciteren voor deze functie. Hierop heeft een aantal zeer enthousiaste leerlingen gereageerd.

Vorige week was de laatste gespreksronde. Hier mochten de laatste vier sollicitanten zich van hun beste kant laten zien. En dat deden ze. Onze complimenten! Wat hebben we toch gedreven leerlingen in huis!

 

Na een heel spannende sollicitatieprocedure is Puck van Zutphen uit V4A de nieuwe ambassadrice voor de organisatie Edukans geworden! Samen met Noortje Dijks, leraar Levensbeschouwing, zal Puck het Zwijsen College vertegenwoordigen in Malawi. Zij reizen medio februari 2019 samen met een 50-tal andere middelbare scholieren en leraren uit heel Nederland af naar het Afrikaanse land.

 

Puck volgt Lisa en Roos op. Zij zijn vorig jaar in Ghana geweest en zullen komend schooljaar gebruiken om hun ervaringen te delen met onze eigen leerlingen!