Leerlingen van het Zwijsen College leggen een Tapijt voor Vrede

Leerlingen van het Zwijsen College leggen een Tapijt voor Vrede

Geplaatst op: maandag 01 april 2019

Leerlingen uit de brugklassen van het Zwijsen College hebben op 26 en 29 maart jl., tijdens de activiteitenweek op school, een Tapijt voor Vrede gelegd.

Zij hadden daarvoor tijdens de lessen Levensbeschouwing symbolen ontworpen die voor hen met Vrede en Vrijheid te maken hadden en deze symbolen werden op statafels in de aula gelegd, rondom een groot vredesteken op de grond. Dit gebeurde onder leiding van Marianne van Heeswijk, kunstenares, die in de afgelopen jaren al op verschillende locaties in Nederland Tapijten voor Vrede heeft gelegd. Zij werd daarbij geholpen door twee vrijwilligers, Peter en Akram, en door de mentoren van de brugklassers.

‘s Morgens, voordat de leerlingen begonnen aan hun Tapijt voor Vrede, hebben de leerlingen gastsprekers ontvangen van het Landelijk Steunpunt Gastsprekers WOII – Heden. Deze gastsprekers zijn overlevenden van de Jodenvervolging tijdens de Tweede Wereldoorlog en zij hebben de leerlingen hun persoonlijke verhaal verteld over hoe zij de vervolging overleefd hebben en wat dat met hen gedaan heeft in hun leven na de oorlog. Verhalen waarnaar de leerlingen geboeid hebben geluisterd en waarvan ze diep onder de indruk waren.