Ladies Night

Ladies Night

Geplaatst op: donderdag 21 februari 2019

Op woensdag 20 februari vond er wederom een spectaculaire editie van de Ladies Night plaats bij Vanderlande in Veghel. Een avond om meiden en hun introducées kennis te laten maken met de 7 werelden van innovatie.

Ongeveer 130 meiden en hun introducées hebben hieraan deelgenomen. 

Na de ontvangst, onder het genot van een drankje en petit fours gemaakt door het Fioretti College, werd de avond geopend en werden we welkom geheten door Vanderlande.

Vervolgens heeft VHTO,  het landelijk expertisecentrum voor meisjes in de bèta en de ICT, een interactieve presentatie gehouden over meisjes in de techniek. https://www.vhto.nl/cijfers-onderzoek/cijfers/cijfers-havovwo/.

 In het Innovation Centre, te midden van de techniek(!), was er een markt met verschillende bedrijven en opleidingsinstituten uit de omgeving. 

Aanwezigen waren vertegenwoordigers van o.a. Vanderlande, Defensie, Fontys, Van Doren Engineers, ING, Leenders Architecten, TIO, Mars, Actemium, HAN, Bernhoven Ziekenhuis, HAS, Agrifood Capital, VHTO, TU/e, Sweco, Sligro en Heijmans. 

Daarnaast konden de meiden die zich daarvoor hadden aangemeld, “speeddaten” met vrouwelijke rolmodellen uit de techniek. 

De avond werd afgesloten met een leuke goodiebag die goed was gevuld! 

Het Zwijsen College bedankt iedereen voor hun bijdrage en aanwezigheid.