Vwo+

Vwo+

Op het Zwijsen College kan uw zoon/dochter beginnen in een dakpanklas, zoals onze havo-mavo klassen of de havo-vwo klassen. Is uw kind echter gebaat bij meer uitdaging? Dan kan hij/zij ook nadenken over starten in een vwo+ brugklas. Uw kind komt hiervoor in aanmerking als hij/zij een havo-vwo advies of een vwo advies heeft gekregen van de basisschool.

In vwo+ volgen de leerlingen in klas 1 allemaal een plusvak. Tevens kunnen ze dit, indien gewenst, voortzetten in hogere leerjaren. Ook krijgen vwo+ leerlingen na de brugklas de mogelijkheid om te gaan versnellen of vervroegen. Dit noemen we vwo fastlane.

Vwo fastlane

Op het vwo wordt onderwijs op maat geboden aan leerlingen bij wie dat past. Fast Lane vwo biedt de individuele leerling de mogelijkheid te compacten en te versnellen. In periode drie van het schooljaar zullen de vakleraren een advies geven over wat de meest geschikte leerroute is voor de leerling. Dit kan zijn:

  • de zesjarige opleiding
  • de vijfjarige opleiding Fast Lane vwo

Bij deze laatste optie kunnen leerlingen 1 of meerdere vakken versnellen of vervroegen. Hierbij worden zij begeleid door daarvoor aangewezen vakleraren. De tijd die leerlingen hiermee vrijspelen, kunnen zij bijvoorbeeld gebruiken om extra vakken of cursussen te volgen of bijvoorbeeld om eerder naar de universiteit te gaan.

Om te komen tot een goed onderbouwd determinatie-advies worden alle bronnen die voorhanden zijn meegenomen (Cito-VAS, werkhouding, resultaten overige toetsen).

Plusvakken

Alle leerlingen die in een vwo+ klas starten, volgen in de brugklas een plusvak. Ze hebben de keuze uit natuurwetenschappen of Chinees.

  • Klik hier om meer te lezen over het plusvak Chinees
  • Klik hier om meer te lezen over het plusvak natuurwetenschappen