U bent hier:   Home
  |  Inloggen

Article Details

Klassenindeling
Bericht geplaatst op: 17-7-2017

 


Leerjaar 1

Bij het samenstellen van de brugklassen wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met de woonplaats van de leerlingen, zodat de meeste leerlingen met een paar bekenden in de klas zitten en samen naar school en naar huis kunnen fietsen.


Leerjaar 2 en 3

In elk van deze leerjaren worden de klassen opnieuw samengesteld. Dit komt onder andere, doordat leerlingen doubleren of van schoolsoort veranderen. Ook is het aanpassen van klassen soms wenselijk uit sociale overwegingen. Leerlingen mogen de namen van een paar medeleerlingen opgeven met wie zij graag in de klas zitten. Daar wordt dan zoveel als mogelijk rekening mee gehouden.


Leerjaar 4 tot en met de examenklas

Omdat de leerlingen in de bovenbouw kiezen uit een groot aantal vakkenpakketten vindt een groot deel van de lessen niet meer klassikaal plaats, maar in lesgroepen van steeds wisselende samenstelling. De klassenindeling wordt in de bovenbouw niet handmatig gedaan, maar wordt door het roosterprogramma bepaald. Om tot een goed lesrooster te komen, is het onmogelijk rekening te houden met wensen ten aanzien van de klassenindeling.Terug